Kado strategie voor creatieve ondernemers

De zoektocht naar originele kado's voor de feestdagen is weer begonnen. Er wordt steeds meer online gezocht, dus als je zelf cadeau artikelen maakt, zorg dan dat je duidelijk maakt welke mogelijkheden en service je biedt. Jouw fans zijn vast óók op zoek naar een uniek, duurzaam, persoonlijk en handgemaakt kado, speciaal voor die dierbaren om te geven met Sinterklaas of onder de boom met Kerst.

Tijd voor focus op je kadostrategie voor de feestdagen. Of elke andere dag waarvoor er cadeaus gekocht worden. Elke dag is een feestdag!

Hieronder staan wat kado tips op een rij die je als creatieve maker in je onderneming kan toepassen. Op deze manier hoef je niet met die eeuwige korting te strooien en voeg je juist iets extra's toe aan je product en naam.

 • Maak speciale kado artikelen die toepasselijk zijn op dit moment in het jaar: kerst en eindejaar, valentijnsdag, moederdag, jubileum of verjaardag.
 • Maak een speciale of zelfs limited editie van een bestaand (kado) product.
 • Maak een combinatie of set van een paar van je producten,
  in verschillende prijsklassen.
 • Voeg passend kadopapier toe als optie, om het ingepakt en wel direct direct te kunnen laten bezorgen bij de ontvanger.
 • Een (hand geschreven) kaartje voor de ontvanger als extra service.
 • Maak een kadobon voor degenen die niet kunnen/durven kiezen 
  Misschien kun je gebruik maken van een restproduct voor het maken van de 'kadobon' dat dient als tegoed?
 • Personaliseer optie geven door bv kleurkeuze, naam of spreuk toevoegen.
 • Een sample oextraatje weggeven bij een kado artikel 
  voor de ontvanger, of de gever. Denk aan de samples die je vaak bij parfum krijgt.

Kadostrategie bepalen voor de feestmaand

Welke tip pas jij al toe? En met welke tip ga je iets doen? Wat is jouw kadostrategie?
Heb je behoefte aan een keer sparren en kijken wat het best past bij jou en jouw creaties? Neem dan contact met mij op voor een focus-sessie.

Ik ben er voor de ZZP'er die de ondernemer in zichzelf wil ontwikkelen om zijn/haar bedrijf beter in de markt te zetten. Op basis van een heldere strategie met focus een beter resultaat bereiken met het uitoefenen van jouw ambacht.

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram